Hajgyógyászat


Mi az a hajgyógyászat?


A hajgyógyász (trichológus) a fejbőr és a haj rendellenes jelzéseit, tüneteit felismerve a haj és fejbőr problémájának okát. Akkor kell ezzel foglalkozni, ha hirtelen jelentős változás áll be hajunk fénye, sűrűsége, rugalmassága terén. (Kivéve természetesen azokat az eseteket, amikor ezek a tünetek kémiai behatás következményei, pl. dauerolás, hajfestés.)

Sokan még ma is azt gondolják, elegendő a hajat megmosni, vágni, festeni; a fő, hogy szép legyen a frizura és jól álljon. Több évtizedes pályafutásom során egyre többet és többet tudtam meg a hajról, sőt, azt is, hogy mennyi mindent megállapíthatunk a hajból! Mert a hajszál sok mindent elárul rólunk. Például az erős dohányosok hajszálában jóval kevesebb a felszívott tápanyag, mert a nyaki vérerek jobban beszűkülnek. De a hajszál utal korunkra, egészségi állapotunkra, táplálkozási szokásainkra. Másfél évtizeddel ezelőtt kezdtem foglalkozni hajdiagnosztikával, mert gyakorta fordultak hozzám olyan vendégek, akiknek hullott a hajuk, korpásodott a fejbőrük, vagy más egyéb haj-problémával küszködtek. Mielőtt bármit is kezdtem volna a hajukkal, hosszan elbeszélgettem velük egészségi-életviteli gondjaikról, s tanácsoltam, hogy keressenek fel szakorvosokat, és végeztessenek el különbözõ vizsgálatokat. Jónéhány rejtett vagy lappangó betegséget sikerült így megtalálni. Mindez azt igazolta, hogy számos fontos összefüggést segít a haj kideríteni.

 

Mivel szolgálunk?


Üzletünkben Székely Mária mesterfodrász és trichológus foglalkozik kézi- és gépi hajdiagnosztikával, fejbőr- és hajvizsgálatokkal, mentálhigiénével.

Az érdeklődők kipróbálhatják az akkupresszúrás stresszoldó és frissító fejbőrmasszázsokat, a reikit és a természetes haj- és fejbőrápoló gyógymódokat.


Hajdiagnosztikai galéria