Arckarakter meghatározás

Otthon is megállapíthatjuk egy kis segítséggel, hogy milyen az arctípusunk, illetve milyen fazonú frizura illik hozzá.

Hajunkat fogjuk hátra egy homlokpánttal vagy kendővel, álljunk szembe a tükörrel. Szétnyitott tenyérrel mérjük meg a homlok magasságát, valamint az orrunk hosszát. Ha a homlok magasabb, mint az orr hossza, akkor magas a homlokunk. Ehhez az arctípushoz ajánlott a frufru.

Most rajzoljuk körbe ujjunkkal az arc oldalsó szélét az áll vonaláig húzva. Ha derékszöget ír le az ujj, arcunk szögletes. Ehhez általában a félhosszú, arcot keretező frizura az előnyös. Ha az ujj félkört ír le, inkább kerek típusu az arc. Ilyenkor arcból kifelé fésült, fejtetőn magasított, esetleg hosszúkás pajeszú frizura javasolt.

Fontos az áll formája is. Ha enyhén hegyes vagy szögletes, a fül alatti, keretező frizura a jó. Gömbölyű állnál nyújtott, félhosszú, arcból kifésült frizura állhat jól.

Rövid nyaknál a nyújtott, spicces fazon az előnyösebb. Hosszú, keskeny nyaknál a hátul kerek nyakfazon, esetleg tépett, kifelé vagy befelé fésült frizura a jó.

Tipp: A frufru vágásánál az orr közepe legyen a hosszúság támpontja, mivel a haj sokat ugrik fel szárításnál. Így a hajvonal majd a szemöldök vonaláig ér.